Vervolg oefenprogramma

Op vrijdag 2 augustus en zaterdag 3 augustus stonden de tweede en derde oefenwedstrijd van de voorbereiding gepland. Op vrijdag is de ploeg afgereisd naar het Duitse Krefeld, waar zij het opnamen tegen HSG Krefeld en op zaterdag stond een wedstrijd tegen Sezoens Achilles Bocholt op het programma.

Vanaf het begin was duidelijk dat de Duitse ploeg de boventoon voerde.

Het team van voormalig LIONS-trainer Mark Schmetz heeft afgelopen seizoen tot het laatst meegestreden om promotie naar de tweede Bundesliga. Vanaf het begin was duidelijk dat de Duitse ploeg de boventoon voerde. Met hun fysieke en slimme spel scoorden zij er lustig op los. De onterende eindstand werd bepaald op 40-20. Het jonge team van Bruno Thevissen is duidelijk nog niet zo ver als de Duitse tegenstander. Al met al was het een goede leerschool.

De tegenstander van de tweede wedstrijd was competitiegenoot Sezoens Achilles Bocholt. De wedstrijd van zaterdag begon op dezelfde manier als de wedstrijd van vrijdag. Het Belgische Bocholt nam een brutale voorsprong door veelvuldig slordig balverlies aan LIONS-zijde, waarna de tegenstander eenvoudig doelpunten kon bijtellen. Het was aan uitstekend keeperswerk te danken dat de tussenstand niet verder uiteenliep. Er werd gerust met een 12-7 achterstand. De tweede helft liet gelukkig een ander beeld zien. In een attractieve tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 29-27 in het voordeel van Bocholt. Een domper was het uitvallen van onze nieuwe aanwinst Jeroen Croonen. Hij kwam verkeerde terecht bij het landen na een schot. Hopelijk valt de eventuele schade mee!